Quiche (4-6 porties)
Ingrediƫnten:
4 eieren
200 ml Slagroom
(1 beker 200/250 ml)
200 gr Pittige
geraspte kaas (Euroshopper)
±50 gr Walnoten
(voor de smaak verdeel ik wat halve walnoten)
150 gr Gerookt
ontbijtspek (Euroshopper)
±100 gr Cherry
tomaten
Bereidingswijze:
- In een kom eieren en slagroom door elkaar heen mengen (Garde) en op smaak maken met peper, zout en eventueel (Italiaanse) kruiden, gebruik zelf ook wel Bruchetta kruiden (Xenos) of eetlepel Pesto.
- Ontbijtspek uitbakken en uitlaten lekken op keukenpapier
- Cherrytomaten halveren
- Ovenschaal, bij voorkeur siliconen (rond), goed invetten met olijfolie. Dan starten met ontbijtspek (plakjes of in stukjes verkruimelen) dan de cherry tomaten met goed verdelen over de schaal, bij voorkeur met platte kant naar onderen. Daar eventueel uitgebakken champignons over uitstrooien. Dan ± ¾ van zakje kaas er overheen strooien (goed verdelen), daarover heen eier/slagroom mix uitgieten totdat alles goed onderstaat. Als laatste nog overgebleven kaas uitstrooien (voor knapperig korstje)
- Bakken op 160 graden, ± 30 minuten
Je kunt de quiche zowel koud als warm eten. Lekker met salade en rauwkost.
Totaal aantal koolhydraten: 18,8
Per Portie (6 punten): 3,1
Per Portie (4 punten): 4,7
Totaal aantal koolhydraten: 18,8
Per Portie (6 punten): 3,1
Per Portie (4 punten): 4,7
Geen opmerkingen:
Een reactie posten